Tag med på tur.


Efter en del år i Umbrien har Villa Uno drengene styr på hvor hvad er og kender de små gemte perler.


Derfor er det oplagt at lade dem tage dig i hånden og lade dig føre med på eventyr.


På sådanne ture vil du komme til at se masser af spændende ting og få en masse viden om stederne og mon ikke du får lidt "hemmeligheder" og lokal "sladder"? 


Lad dig inspirere nedenfor.


Klik på et foto for at se det i stort.

Orvieto er med sin beliggenhed midt i Italien en strategisk by. Gennem tiderne har byen været mål for mangen en fjende, men har altid formået at holde fjenden skak. Byen er kendt for sin smukke domkirke med dens dommedagskapel, som siges at have inpireret Michelangelo til at male det Sixtinske kapel i Vatikanet. Turen til Orvieto byder også på ægte umbrisk frokost og lokal shopping.

Villa Uno ligger i det gamle Etrurien hvor etruskerne levede og udøvede deres store handelstalent.


Der er ikke så meget bevaret fra etruskerne, men gravene taler stadig sit tydelige sprog. På turen til Castel

d´Asso går vi på opdagelse i de mange grotter hvor de blev stedt til hvile.


Efter en god gå- og kravletur er det tid til en ægte italiensk frokost inden turen går tilbage til Villa Uno.

Efter morgenmaden går turen stille og rolig til Bolsenasøen, som er Europas største vulkansø. Her kører vi det sidste stykke langs vandet frem til Luigis skønne restaurant, hvor vi vil spise frokost baseret på de mange friske fisk søen er kendt for. Efter frokost tager vi på stranden og der er mulighed for at bade i det klare vand. Inden turen går tilbage til Villa Uno besøger vi byen Marta der er en af hovedbyerne rundt om denne smukke ferskvandssø.

Helt tilbage i 1552 kom den eksentriske adelsmand Vicino Orsini i tanker om at han ville lave en park med mytiske figurer. Parken lå hen i århundrede og først i 1954 genfandt man de mange figurer, restaurerede dem og i dag er parken åben for offentligheden.

Efter ”il Bosco Sacro” slår vi vejen forbi Lubriano hvor vi får det bedste udsyn til Civita di Bagnoreggio, også kaldet den døende by, inden vi vender snuden hjem til Villa Uno hvor en sen frokost venter.

Kardinalens smukke hus Villa Lante er noget helt unikt. Haveanlægget er det absolutte trækplaster. Her er fontæner, små vandfald, ”vand -trapper”, borde med inbygget "køle-flod" og Neptun i kæmpeudgave. Villa Lante er en overset perle som vi besøger straks efter morgenmaden. Når vi har set os mætte på smukke springvand og havearkitektur går turen til Viterbo hvor vi spiser frokost i den smukke gamle kolonade, inden vi går en tur i det gamle håndværkerkvarter San Pellegrino.